25 Aralık 2006

Midlake


Birkaç saat önce biz tavşanlar bir toplantı yaptık, hadi rüya bu akşam sen yaz dediler, ben de sayın tavşanlar şapkadan tavşan çıkarır gibi hemen nasıl benimseyeyim her müziği, grubu, dedim onlara. Höykürdüm. Fakat şapşal gibiyim, unutmuşum, Midlake'ten söz etmeyi.Bu biraz aşağıda bahsettiğim Kaada gibi pek değerli bir keşif, gerçi genreları çok farklı(janra mı yazmalıyım türkçesine acaba), bu yüzden ellerimin üzerinde bir kadife yastığın üzerinde sunuyorum size onları.Gerçi siz kendinize çoktan sunmuş olabilirsiniz, ne mutlu size, çünkü bu downloadlar aleminde çok parlak bir yer edinmişe benziyorlar zaten. The Trials of Van Occupanther adlı ikinci albümleriyle bir çok Amerikalının gözdesi olmuş durumdalar.

Hatta My Name is Earl yıldızı Jason Lee de onlara bayılarak edindiği en iyi albümlerden biri olduğunu söylemiş. Hatta büyük bir destekçisi olduktan sonra bir videolarını da yönetmiş. Şarkılarda bir çok insandan/gruptan tad bulacaksınız eminim, bu Texas'lı birkaç beyefendiyi ise Cocteau Twins basçısı Simon Raymonde keşfetmiş zaten. Lo-fi ve indie adına 2006'nın en harika işlerinden birini yarattıklarını düşünüyorum ben, gerçi bakalım İsveç'ten Zekeriya hanımın Shins paketi de güçlü bir aday, 2006yı bitirirken. Piano ve akustik gitarın optimistliği üzerlerinde bunların. Naif tavırlarını bırakmıyorlar ellerinden, naiflik ve elden bırakmamak oksimoronuyla.

Tabii ki ufak bir hüzün bulunuyor paketiyle birlikte gelen, ama 2006'yı bitirmek derken güzel güzel bitirebileceğiniz dakikalar vaad ediyor şarkıları da. Klibiyle birlikte ünlenen şarkı Roscoe'yu ve diğer favorimi buraya koyuyorum, tüm albümün güzel olduğunu düşündüğümü belirterek. Yorumlarınızı bekliyorum, çok mu abarttım acaba..

Midlake - Roscoe
Midlake - You Never Arrived

Midlake myspace
Midlake Official

5 yorum:

can deha? demiş ki..

Roscoe'nun başına "Dikkat! Bağımlılık yapabilir" gibi bir uyarı konulmalı bence, onlarca kez ardarda dinlenebiliyor nitekim. http://www.youtube.com/watch?v=QGCrED-2v7o adresinden de klibi izlenebilir. Bir de ilginçtir, ne zaman Midlake dinlesem içimden Band Of Horses dinlemek geliyor, o kadar da alakalı değiller halbuki. Kısacası birisi Everything All the Time albümünün review'unu yapsa, hayat bayram olsa...

şahin. demiş ki..

klip çok iyiymiş ya.yani özellikle inşaat mühendisi bünyemin beğenisini kazandı.

ikiyol demiş ki..

ben 'head home' ve 'van occupanther' i de baya begeniyorum..

kendilerini takdir ediyor, onumuzdeki senelerde yeni albumlerini dort gozle bekleyecegimiz yeni bir grup ciktigi icin pek seviniyoruz..

şahin. demiş ki..

bu arada can
verdiğin video orijinal videoları değilmiş maalesef (her ne kadar baya ilginç de olsa )

şurdan "roscoe" izlenebilir
Midlake Roscoe @ [YouTube]

aysenur! demiş ki..

böyle roscoe gibi upuzun ve değişik sözleri olan şarkıları çok seviyorum ben, tekrarlayan sözlü şarkılardan cok daha cok. roscoe cok güzel hakikaten ya, cok guzel şarkı yani. tam uzun otobüs yolculuğu şarkısı, hani geceleyin bir yanından hızlıca geçtigin koylere bakıp bir yoldaki sarı şeritlere bakıp kendi kendine klip çektiğin şarkılardan. ay bir yere gidesim geldi çok.