3 Nisan 2008

Timber Timbre



Yeni değiller.İyiler.Kanada Toronto'dan çıkan Timber Timbre, Medicinals albümüyle kendilerini sevdirdi bana ve indie-folk sever insanların da dikkatlerini çekeceğini düşünüyorum.Özellikle Devandra Banhart'ı andıran birçok şey bulduğumu söyleyebilirim.Gerçi anlayamadığım bir şekilde,Banhart'ın aksine nerdeyse hiç tanınmıyorlar.Bu sessiz sedasız gidişatlarını müziklerindeki çekingenlikte de gösterirken bir yandan derinlerde folk, saykodelik ve blues girişimlerin meyvesini veriyor Timber Timbre.

2007 çıkışlı Medicinals albümünden önce 2005 te Cedar Shakes albümüyle çıkış yapmışlar fakat bana kalırsa ilk albüm heyecanındansa ikinci albümün yerini bulmuşluğu tercih edilesi görünüyor bu grup için. Enstrumantal bir girişten sonra There is a Cure parçasının karanlığına giriyorsunuz Medicinals albümünde, fakat şarkının yükselmesiyle Taylor Kirk vokalinin harmonikalara eşliğinde aydınlığa tekrar çıkıyorsunuz. Tren yolculuğundaki tünellerde ışığı göreceğinizi bilmek gibi, bir yandan da sabırsızlanmak gibi. Belki de folk en çok yolculuklara yakışıyor bu yüzden. Yine de albümün en can alıcı parçası Like a Mountain.Garip bir şekilde tüylerimi diken diken ediyor bu parça, fazlaca samimi ve hüznünü ortaya tepsi üstünde cesurca seren herkes gibi takdirimi kazanıyor bir kez daha. I love you like a mountain diyor bir kere.Dağlar kadar severken Under Your Spell ve Beat The Dead Horse'da çığlığımsıları, ıslıkları, yaylıları, üflemeleri duymaya devam ediyorsunuz. Bu albüm gerçekten şans verilmesi gerekenlerden.Dağlar kadar sevmek.

Timber Timbre MySpace
Download Medicinals Album


1 yorum:

Şehirli Derviş demiş ki..

çok fazla yorum yaptım gün içinde.Blogunuzla yeni tanıştım.Elinize emeğinize sağlık.Umarım yazdıklarım ukelalık sayılmaz.Bende ucundan "müzik sevicisi"yim.Evet,"müzik sevicisi".Belli ki sizde öylesiniz.Kolay gelsin.
(myspaceleri çalışmıyor bu grubun yorum yapamayacağım:)