20 Mart 2008

Four Tet



Hafızamda birkaç yıl önce Phonem müzik haftasından tadı damağımda kalan bir Four Tet & Lali Puna konseri var. O kadar güzel bi konserdi ki,pek sevgili Kieran Hebden'in yüzüne vuran ışığı dahi hatırlamaktayım.
Bu 1980 doğumlı Kieran Hebden isimli İngiliz bayı hep harika aksak ritmleriyle dinledik durduk yıllarca, ve şimdi sıra yeni albümüne geldi Four Tet'in .



Bu dört şarkılık Ringer isimli mini albüm sizi 32 dakikalık dolu dolu bir müzik ziyafetine misafir ediyor.Efsane jazz davulcusu Steve Reid ile beraber çalıştıkları bu albümde birçok genre isimlendirmesi yapılabilir ama açıkçası afrobeat ve minimal tekno dışında ben çok da uygun bir adlandırma bulamıyorum. Geçmiş albümlerle ortak noktalar yakalanabilir fakat Four Tet artık farklı bir yola sapmış gibi görünüyor, bunda uzun süredir çeşitli projelere birlikte kalkıştığı Steve Reid'in etkisi yadsınamaz sanırım.

Ringer'daki favori parçam Ribbons.Filmlerinin müzisyenleri genellikle Air olsa da bu parçayı rahatlıkla bir Sofia Coppola filmi sahnesine yerleştirebilirsiniz. Minimalize edilmiş Four Tet parçalarında teknonun nasıl uysallaştırıldığını dahice gösteriyor Hebden.Tüm parçalar likit formda bence, akışkanlıklarını araya giren jazz devreleri besliyor.Wing Body Wing kulaklara şenlik. Herşeyi çok iyi yerleştirilmiş parçaların formülünü çözmek istiyor insan. Bir yandan da, dansedelim.

Kieran Hebden ve Steve Reid Website
Four Tet Website
Myspace
Download