1 Aralık 2006

Monkey Swallows The Universe

Bu aksam size tanıtacağım bu grubun iki gün öncesine kadar ne adlarını ne müziklerini duymuştum. Last fm'de ve soulseek'de karşıma çıkan her recommended artiste şans verdiğim ve genellikle hayal kırıklığına uğradığım şu günlerde, beni gerçekten heyecanlandıran bir grup oldu Monkey Swallows The Universe.

Sheffield'da kurulmuş bu beş kişilik indie - folk - akustik - pop grubu solist Nat ve gitarist Kev tarafından kurulmuş. Akustik gitar, keman ve çello ile sıcacık şarkılar yapıyorlar. Kadın vokalli gruplardan genelde hoşlanmamama rağmen, Nat'in yumuşacık sesine kimsenin itiraz edebileceğini düşünmüyorum. (Nat'in en sevdiği grupların arasında Eels, Bright Eyes, Delgados, Longpigs, Yeah Yeah Yeahs, Decemberists, Arcade Fire, The Shins, Belle and Sebastian, Jeff Buckley vs olması da kendisine olan sempatimi biraz daha açıklayabilir..)

Henüz pek yeni olan grup 2006da The Bright Carvings adında bir albüm ve Science diye bir single yayınlamış. Sheffield Phonographic Corporation diye oldukça küçük bir label ile çalışıyorlar. Sadece 9 grubu olan bu labelda bizim ismini en çok duyduğumuz heralde The Long Blondes'dur. Zaten grup 2006 yılında Long Blondes'a ve Camera Obscura'ya eşlik etmiş turlarında. Özet olarak grup o kadar yeni ve az biliniyor ki, bir pitchfork reviewları bile yok.

Son olarak - bize pek bir anlam ifade etmeyen isimlerini çok ünlü bir televizyon programının bir bölümünün adından almışlar.

Lafı iyice uazatmadan, iki örnek:

Monkey Swallows The Universe - Fonz You
Monkey Swallows The Universe - Sheffield Shant

Bana inanmıyorsanız:

Official Site
MySpace